MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Mrt

4 Başlık 7 Adım Projesi kapsamında okul rehberlik servisimiz öğrenci ve velilere şiddet ile ilgili seminer vermiştir. Ayrıca RAM yetkilisi Yelda KAHRAMAN okuldaki kız öğrencilerimize ergenlikle ilgili seminer vermiştir.

Mrt

Gelecek için önem arz eden Ortaöğretim tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenlere değinen TEKİN,  Liseler ve Lise türlerinin özelliklerini  8. Sınıf öğrencilerine aktardı.

Tasarruf tedbirleri, Başarının sırları, Etkili iletişim becerisi ve planlılık konularında da bazı paylaşımlarda bulunarak Öğrencilere değişik hediyeler dağıttı.

Mrt

Şüphe yok ki Üstad dindar bir adamdı, hâlis bir Müslümandı. Müslümanlık onun için “şehâmet dini, gayret dini” idi. Müslümanlığın billur şeffaflığıyla ruha sinen, saf, besleyici, doyurucu, sürükleyici ve hızlandırıcı îtikadları onun ruhunu kaplamış, bütün hareketlerinin, düşünüşünün ve yaşayışının temeli olmuştu. Kendisi bu hususta kat’iyyen mukallid değildi. “Asıl”cı idi. Din onun için bir asıldı.Kendisi bu “asıl” ile doğrudan doğruya karşılaşan aslı aslından öğrenen ve anlayan bir adamdı. Üstada göre Müslümanlık, insanlara hakikî insanlığı öğreten, esâret zincirlerinin hepsini kıran, Allah’tan başka bir varlığa baş eğdirmeyen, Allah’tan başkasına el açtırmayan, hülâsa en asil, en merd, en şerefli, insanlık idealini yaşatan bir dindi. Onun bütün hayatında yaşadığı din, bu dindi.

TEOG YERLEŞTİRME SONUCU

Haz

İngilizce öğretmenlerimizin büyük bir emekle hazırladıkları öğrencilerimiz senen sonunda maharetlerini ingilizce şarkı yarışmasında gösterdiler. Derceye giren öğrencilere madalya ve değişik hediyelerin verildiği yarışma büyük bir ilgiyle izlendi.

Haz

Oulumuz Öğrencilerinden Sene Sonu İngilizce Tiyatro Gösterisi