MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz Genç Kızlar Boccede il geneli birincilik kazanırken, Genç Erkekler Boccede ise il genelinde ikinci olmuştur.Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlar,başarılarının devamını dileriz.

Şbt

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türkiye Adalet Akademisi Öğretim üyesi sayın Mehmet Baki ÖZTÜRK okulumuz öğrencilerine Farkındalık ve Motivasyon konulu sunumunu gerçekleştirdi.

May

Okulumuz geçen yıllarda olduğu bu sene de eTwinning de varız diyor. Müzesiz Okul Kalmasın Projesi ile yola çıkan okulumuz tarihsel,kültürel,sosyal alanları kapsayan çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Müzesiz Okulu Kalmasın Projesi farklı ülkelerden,farklı illerden farklı okullardan oluşan öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu  bir projedir.

Projemizin amacı hakkında açıklama yapan sorumlu öğretmenimiz İdris Oktay, öğrencilerimize, Özellikle bulunduğumuz çağda fazlaca gereksinim duyduğumuz iyilik, yardımlaşma, kültürel,sosyal, Tarihsel ve saygı gibi duygu ve değerleri benimsetmeyi hedeflediğimiz projemizde; Mart ayından itibaren müze ziyaretleri,tiyatro gösterileri ve kütüphane gezilerine yer verdik.

Bu ziyaretler sayesinde Okulumuzda oluşturacağımız müze hakkında bilgi sahibi olduk. Öğrencilerin etkinlik ve ziyaretleri yerinde yaparak, Eğitimdeki yaparak yaşayarak öğrenme ilkesini de derinleştirmiş oldular. Mayıs ayı içerisinde okulda kuracağımız Müze Sergimizle Projemizi sonlandıracağız.”dedi.

Projemiz Türkiye’de 4 farklı okul ile Azerbaycan’dan 2 farklı okulla paydaş olan bir E-twnining projesidir. Bu projeyi felsefe öğretmenlerimiz İdris Oktay yürütürken,11/A Sınıfından Hasan, Gülşah, 11/B Sınıfından Davut,Ersin Saliha Deniz, 11/C Sınıfından Sedanur isimli öğrencilerimiz katılım sağlamaktadır.

Haz

2021 yılında eTwinning faaliyeti kapsamında yapılan başarılı çalışmalarımızdan dolayı okulumuz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

May

Başarıyı Arttırma adına 2021-2022 eğitim öğretim yılında  12.sınıfta okuyan öğrencilerimize yönelik deneme sınavı yapıldı.

Katkılarından dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut DEMİRTAŞ'a teşekkür ederiz.

May

Ülkemizde her yıl 7-13 Mayıs Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır. Trafik haftası dolayısıyla ilçemiz Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından "Karayolu Trafik Güvenliği " ile ilgili okulumuz öğrencilerine konferans verilmiştir.

Nis

Projemiz farklı illerden farklı okullardan oluşan öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu güzel bir projedir.

,

İlçe Mili Eğitim müdürümüz Sayın Ahmet BİLEN ilçemiz Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürlüğünü ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Mrt

2022 yılının  ''Afet Tatbikat Yılı" olarak ilan edildiği, '2022 Afet Tatbikat Yılı' ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında AFAD koordinesinde ülke genelinde 04.03.2022 tarihinde saat: 11:30'da eş zamanlı olarak tüm okullarda yapılan  "Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Mrt

2022 yılı ülkemizde Afet Tatbikat Yılı olarak kabul edildi. Bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzce Afet Farkındalık Eğitimleri verilmekte, Afet Tatbikatları yapılmaktadır.

Depremde ilk 6 saatte yapılacaklar videosu aşağıdaki linkimizde yer almaktadır.

Mrt

Okulumuz ''Çevre Koruma Kulübü'' öğretmenleri Azize TURAN, Ferhat SALİMOĞLU ve Elif  DOĞRU rehberliğinde  '' Yeşilay Haftası'' ile ilgili öğrencilerimiz pano hazırlamışlardır.

Mrt

Okulumuz ''Sivil Savunma Kulübü'' öğretmenleri Fuad KARADAĞ, Dilara GÜN ve Meltem Sevda KARATEPE rehberliğinde  '' Sivil Savunma Günü'' ile ilgili öğrencilerimiz pano hazırlamışlardır.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde göreve yeni başlayan Sn. Ahmet BİLEN okulumuzu ziyaret etti.

Müdürümüze yeni görevinde başarılar dileriz.