MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

''ENGELLERİ EMPATİ İLE AŞALIM'' e TWİNNİNG PROJEMİZ

Projemiz farklı illerden farklı okullardan oluşan öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu güzel bir projedir.

Projemizin amacı  özel gereksinimli öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilerin sosyal yönden bütünleşmelerine katkı sağlamaktır. Öğrencilerimizle birlikte  bu bütünleşmeye katkı sağlamak adına engel türleri ile ilgili empati ve farkındalık çalışmaları yaparak; öğrencilere  özellikle bulunduğumuz çağda fazlaca gereksim duyduğumuz İyilik, yardımlaşma,  empati  ve saygı gibi duygu ve  değerleri benimsetmeyi hedeflemekteyiz. Ocak ayında görme engelli, şubat ayında bedensel engelli, mart ayında işitme engelli arkadaşları ile ilgili empati çalışmalar yapıp, nisan ayında bir özel eğitim kurumunu öğrencilerimiz ziyaret edecek ve projemiz sonlanacaktır. Projemiz Türkiye'nin bir çok yanında 7 farklı lise ile paydaş olan bir E-twinning projesidir. Bu projeyi Felsefe  öğretmenlerimiz İdris Oktay yürütürken, 10/D Sınıfından Sedanur, Pınar, Saliha Deniz, 10/C sınıfından Gülşah ve Gamze, 10/G sınıfından ise Kemal isimli öğrencilerimiz katılım sağlamaktadır.

22-04-202222-04-202222-04-202222-04-2022

Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 16:13 - Görüntülenme: 479